Hvem er ditt neste styremedlem?

Publisert den 22.09.2023 av People Mode AS

Rekrutter styremedlemmer som utvider kompetansen i styret.

Noen av oppgavene som styret har er å :

  • sette strategi og retning for selskapet
  • sikre at den har en forsvarlig organisering
  • kontrollere at selskapet drives ihht. reguleringer og lover
  • påse og legge planer for en forsvarlig økonomi

For å få til dette kreves det at styret bidrar ovenfor selskapet og ledelsen med sin kompetanse. Det er derfor hensiktsmessig at vi setter sammen et styre der medlemmene har komplementære egenskaper, de har kompetanser som selskapet har behov for, og ikke minst at vi utnytter de ressursene som bor i det enkelte styremedlem.

De de fleste styrer blir styremedlemmer valgt inn for to år i gangen, dette skaper muligheter for å tilpasse styret ut ifra behovene selskapet står ovenfor. Hvilken fase selskapet er i, hvilke markedssituasjon selskapet står ovenfor, og ikke minst hvilken strategi man velger for selskapet vil påvirke ressursbehovet i styret.

Med nye krav for en del selskap om bedre kjønnsbalanse i styrerommet, så skrives det en del om utfordringene dette bringer. Det som ihvertfall er sikkert er at det også skaper muligheter. Det har sjelden skadet oss å måtte tenke litt ut av boksen og utforske alternative løsninger.
Der er mange gode kandidater der ute som kan være med å bidra inn i et styre. Kanskje er de ikke i det naturlige nettverket vårt fra før, men det skal ikke være et hinder for å finne dem.

Benytt anledningen til å ta en skikkelig styreevaluering, finn ut hvor styrkene og svakhetene er, jobb med forbedringsområdene, og rekrutter styremedlemmer som utvider kompetansen i styret.

Benytt gode rekrutteringsprosesser for å bygge teamet som skal utgjøre styret til selskapet, og bruk tid på å utvikle styret til å utnytte ressursene de innehar (PS! Det kreves utvikling av styret på lik linje med andre team vi jobber med i hverdagen). Da er du på god vei til å bygge et mangfoldig styre som
bringer verdi til selskapet fremover.