Å rekruttere riktig kandidat kan være utfordrende

Publisert den 01.03.2024 av People Mode AS

AAK Safety sto overfor en lite relevant søkermasse og hadde utfordring med å få de riktige søkerne. Vi hjalp dem fra ingen til flere aktuelle kandidater.


Kunde: AAK Safety

Prosjekt: Rekruttering av selger/kunderådgiver

Prat med: Gunnar Myhre Henning, Markedssjef i AAK Safety 

 

 

Behovet og utfordringen

Vanskelig å finne aktuelle kandidater

AAK Safety er spesialister på fallsikring og hadde søkt etter en kunderådgiver/selger i lengre tid. De hadde få søkere og følte ikke at de fikk inn aktuelle kandidater. De hadde annonsert på nettsider og lagt ut informasjon i flere kanaler, men de riktige søkerne var vanskelige å få tak i.

Etter et lokalt tips fra en tidligere kunde av People Mode på Åndalsnes så tok AAK Safety kontakt med Lene for å høre hva People Mode kunne bidra med.

 

Prosessen

Bevisstgjøring av hvilke kandidat man søker etter

Det var vanskelig å finne noen som både hadde god bransjekunnskap og var en erfaren selger. AAK Safety måtte stille seg spørsmålet: 

- Hvilken kandidat er det vi egentlig ser etter?

Samarbeidet med People Mode fungerte godt, og Gunnar forteller at Lene var veldig god på bevisstgjøring av de ansatte. Hun stilte de riktige spørsmålene for at man skulle skjønne hva man egentlig så etter. Dette førte til at man satt igjen med en annen kandidatbestilling enn det man gikk inn i prosessen med. Hun ga også de ansatte i oppgave å komme med aktuelle kandidater og nøkkelpersoner fra sitt eget nettverk. Ved å se på dette nettverket kom man i kontakt med mange relevante personer.Resultatet

En ryddig og effektiv rekrutteringsprosess

Gunnar forteller at uten hjelpen fra People Mode så hadde de fortsatt letet etter riktig kandidat. Oppsummert fikk AAK Safety bevisstgjort de ansatte, omdefinert kandidatbehovet og satt igjen med flere gode kandidater til stillingen. Lene hadde en fin balanse hvor hun sikret fremdrift i prosessene uten å stresse. Hun hjalp selskapet med å konkretisere og få oversikt over hva behovet egentlig var. 


"Det endelig resultatet ble rett og slett knallbra. Skulle jeg hatt folk i Åndalsnes igjen så hadde jeg ringt Lene med en gang."

- Gunnar Myhre Henning, Markedssjef AAK SafetyØnsker du hjelp med din rekrutteringsprosess?

People Mode bistår i rekrutteringsprosessen fra A - Å. Vi er selv opptatt av kompetanse og er DNV sertifisert på rekruttering, og ønsker å gi både oppdragsgiver og kandidatene en god opplevelse gjennom prosessen.